Odposlali smo že več kot 350 000 paketkov. Hvala, da si z nami!

Uporabi kodo HVALA20 za 20 % popusta in brezplačno poštnino. Velja do 24.7. do polnoči.

Imaš težave s suho nožnico?

Te ob živce spravljata srbečica in pekoč občutek? Te, ko je čas za akcijo, vse mine, saj že vnaprej veš, da bo odnos boleč in neprijeten?

Poleg tega imaš težave še z:

neprijetnim pritiskom »tam spodaj«;

glivičnimi vnetji;

uriniranjem;

vnetji mehurja.

SUHA NOŽNICA NI POSLEDICA IZBIRE NAPAČNIH MATERIALOV OBLAČIL ALI NEUSTREZNE NEGE, AMPAK HORMONSKEGA NERAVNOVESJA

Pomanjkanje vlage »tam spodaj« in neprijetni simptomi, ki te na to ves čas opominjajo, so rdeči alarm, da nekaj ni prav.

V želji, da bi težavo čim prej rešila, se zatečeš v drogerijo, lekarno ali v spletne trgovine ter obupano iščeš rešitev.

Pomisliš na vse ...

Bo pomagal gel, ki obljublja odpravljanje suhosti?

Kaj pa vaginalne kapsule?

Mogoče drugo intimno milo?

Naj ti kar povem … ne bo, ne dolgoročno.

Suha nožnica ni lepotni ali higienski (no, včasih tudi, a o tem več na koncu) problem, ki bi ga rešilo nekaj čudežnih preparatov. Je stanje, ki ga lahko spremljajo celo vnetja in okužbe, skupni imenovalec vsem pa je hormonsko neravnovesje.

VLAŽNA NOŽNICA TI PRINAŠA UŽITEK IN TE HKRATI ŠČITI PRED VAGINALNIMI VNETJI

Sem Petra Kordež, prehranska svetovalka in vodja družinske trgovine Eko Škrnicl. Moje poslanstvo je pomagati ljudem zaživeti bolj zdravo, sproščeno, energije polno življenje.

Vrsta let svetovanja in pomoč individualnim strankam sta me vodili do spoznanja, da moramo vedno odkriti vzrok za nastajanje bolezni in ga odpraviti.

Nič drugače ni, ko gre za reševanje težav s suho nožnico. S kremami, geli in vaginalnimi kapsulami lahko povzročiš še večjo škodo in še večjo izsušenost nožnice.

Če si želiš suhost odpraviti na dolgi rok, s tem prejeti nazaj svoj užitek ter hkrati zaščititi svoje splovilo pred vnetji mu moraš dati hranila, ki jih potrebuje za ohranjanje optimalne vlažnosti sluznic.

Za katera hranila gre, ti razložim v nadaljevanju. A začniva na začetku …

ŽENSKE SE S SUHO NOŽNICO SREČUJEMO V RAZLIČNIH ŽIVLJENJSKIH OBDOBJIH, VSEM PA JE SKUPEN NIZEK ESTROGEN

Nizka raven estrogena nastopi najpogosteje v menopavzi, s tem se v nožničnem tkivu zniža tudi raven hialuronske kisline. Stena in sluznica nožnice postaneta tanjši, bolj suhi in manj elastični. Pojavijo se pekoče ali žgoče bolečine v nožnici, srbenje zunanjega spolovila in občutek neprijetnega pritiska. Odnosi lahko postanejo boleči, suha nožnična sluznica pa je tudi bolj dovzetna za poškodbe.

Kdaj se ženske najpogosteje srečujejo z nizko ravnjo estrogena?

Obdobje po porodu in med dojenjem

Med nosečnostjo se raven estrogena in progesterona močno dvigne, po porodu pa se drastično zniža. Nizke ravni estrogena vztrajajo tudi med dojenjem. Sproščanje hormona prolaktina, ki vzdržuje proizvodnjo mleka, se namreč lahko zgodi le, če je raven estrogena nizka.

To hormonsko dogajanje lahko povzroči tudi to, da je tvoja nožnica izsušena, poleg tega te spremlja srbečica ter vaginalna vnetja.

Menopavza

Menopavza nastopi, ko se začne funkcija jajčnikov zmanjševati do točke, ko povsem prenehajo izločati estrogen. Ker imamo ženske receptorje za estrogen v praktično vseh tkivih, se upad tega hormona kaže na večih ravneh. Eden izmed simptomov tega dogajanja je tudi izsušena nožnica, srbečica ter spremljajoča vaginalna vnetja.

Med ali po jemanju oralne kontracepcije

Kontracepcija pomeni, da telo spraviš v umetno menopavzo – v fazo neplodnosti. Z umetnimi hormoni, ki jih vnašaš v telo zmotiš delovanje lastnih. Posledice nizkega estrogena tako lahko občutiš že med jemanjem ali pa prenehanju jemanja kontracepcije. Vnos umetnih hormonov v tvoje telo lahko povzroči marsikatero zagato, med drugim tudi porušen pH nožnice, kar občutiš v obliki izsušenosti, srbečice ter morebiti tudi vnetij.

Jemanje zdravil in operativni posegi

Na nihanje hormonov, predvsem estrogena, lahko vplivajo tudi nekatera zdravila (na primer zdravila za zdravljenje endometrioze), zniža pa se tudi ob operativni odstranitvi jajčnikov.

SLUZNICA JE “KOŽA” NAŠIH NOTRANJIH ORGANOV

Sluznica je notranja zaščitna plast, ki pokriva nekatere votle in cevaste organe.

Vse sluznice so zgrajene iz vrhnjice in sluznici lastne plasti. Ta (v večini) vsebuje žleze, ki z izločki ohranjajo sluznico vlažno. Izjema je sluznica nožnice, ki jo vlažno ohranjajo tekočine, ki jih izloča vrhnjica.

Sluznice imajo, poleg transporta izločkov in absorpcije, tudi pomembno vlogo zaščite pred škodljivimi zunanjimi dejavniki.

Vlažna sluznica nožnice je pomembna za ohranjanje zdravja in ravnovesja vaginalne mikrobiote. Prav vlažno in kislo okolje namreč omogoča laktobacilom in drugim koristnim bakterijam, da preživijo, s tem pa ohranjajo ustrezno ravnovesje v mikrobioti.

Če sluznica postane suha, se pH v nožnici spremeni. Posledično se zmanjša kolonizacija laktobacilov, to pa ustvari ugodne pogoje za razmnoževanje “slabih” bakterij.

Neravnovesje v vaginalni mikrobioti lahko vodi v glivična in bakterijska vnetja nožnice. Bakterije lahko zaidejo tudi v sečnico in mehur ter povzročijo vnetje sečil.

ZA SUHO NOŽNICO JE KRIVO POMANJKANJE ESTROGENA

Kot že omenjeno je za suho nožnico najpogosteje kriv nizek estrogen.

A kakšno funkcijo ima, se sprašuješ?

Estrogen je vazodilatator, kar pomeni, da širi žile in veča njihovo prožnost. S tem skrbi za dobro prekrvavljenost tkiv.

Ko raven tega hormona upade (zaradi menopavze, jemanja kontracepcijskih tablet, poroda in dojenja, …), se stene nožnice stanjšajo in postanejo manj prožne. Ker je povrhnjica manj oskrbljena s krvjo, postane bolj suha.

Vrhnje tkivo v nožnici je tako odvisno od estrogena, da lahko ob hudem pomanjkanju tega hormona zaščitna plast povsem izgine.

NA RAVEN ESTROGENA NE MOREŠ VEDNO VPLIVATI, LAHKO PA S POMOČJO USTREZNIH HRANIL POVRNEŠ VLAŽNOST NOŽNICI

Nizka raven estrogena je lahko posledica življenjskega sloga (neurejena prehrana, stres, jemanje kontracepcije). Z opuščanjem oralne kontracepcije, spremembo prehrane in drugimi izboljšavami življenjskega sloga, lahko vplivaš na estrogen in ponovno vzpostaviš hormonsko ravnovesje.

Na drugi strani pa je nizka raven estrogena neizogiben del nekaterih življenjskih obdobij, na primer obdobja po porodu, ko dojiš ali menopavze. V teh obdobjih lahko na (ne)ravnovesje hormonov sicer delno vplivaš, a na optimalno raven se v tistem trenutku ne bo vrnil.

Verjetno se sprašuješ, kaj lahko potem sploh narediš, če kreme in drugi preparati niso dolgoročno uspešna rešitev, na estrogen pa nimaš vpliva …

ČUDEŽNA RASTLINA, KI IMA 70-x MOČNEJŠO ANTIOKSIDATIVNO SPOSOBNOST OD VITAMINA C

Rakitovec – čudež narave, ki telesu povrne naravno vlažnost!

Ponaša z izjemno hranilno vrednostjo, saj ima več kot 190 bioaktivnih hranil. Med njimi velja izpostaviti:

Omego 3, 6, 9;

17 vitaminov;

14 mineralov;

18 aminokislin in

številne antioksidante.

V Tibetu je rakitovec že tisočletja znan kot “sveto sadje”. Zapise o njegovih pozitivnih učinkih na telo najdemo v stoletnih medicinskih besedilih v Tibetu in na Kitajskem. Tam so ga uporabljali za zdravljenje kašlja (suha sluznica = za okužbe dovzetna sluznica), prebavnih težav, kožnih težav, ran in opeklin.

Zakaj je tako učinkovit pri vračanju naravne vlažnosti nožnici in drugim sluznicam v telesu?

Poleg že prej omenjene bogate hranilne vrednosti, se rakitovec ponaša še z enim pomembnim hranilom, ima namreč najvišjo znano koncentracijo omega-7 maščobnih kislin znotraj rastlinskega in živalskega kraljestva.

Omega-7 je primarna sestavina celičnih membran, ki sestavljajo sluznice. Skrbi, da tvoje sluznice ostanejo hidrirane in navlažene.


Rakitovec me je tako navdušil, da je postal zvezda izdelka, ustvarjenega posebej za ženske, ki se soočate z neprijetno suhostjo in tako je nastal …

FEMCARE VSEBUJE TUDI DRUGE ZDRAVILNE RASTLINE, KI SO UČINKOVITE PRI OHRANJANJU VLAŽNOSTI SLUZNIC

NONI SADEŽ

Noni sadež izvira v vzhoda, iz Azije. Zaradi izjemne hranilne vrednosti velja za eno najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Vsebuje širok nabor vitaminov, mineralov in močne antioksidante. Poleg tega je noni sadež bogat z vsemi 9 esencialnimi aminokislinami. V zadnjem desetletju je bilo v noni sadežu odkritih več kot 100 bioaktivnih spojin, med njimi tudi tiste, ki pomembno vplivajo na zdravje in primerno vlažnost sluznic v telesu.

Noni sadež v prahu je pridobiljen iz svežega sadja ali soka, za shranjevanje pa prahu ni potrebno konzervirati, kar zagotavlja čistost in edinstveno hranilno vrednost sadeža.

KACIP FATIMAH

Kacip Fatimah je rastlina, ki v kulturah vzhodnega sveta velja za eno izmed tistih, ki blagodejno vplivajo na simptome menopavze. Bogata je s fitoestrogeni in izoflavoni, ki pomagajo uravnavati estrogen in blažiti neprijetne simptome, ki jih njegovo pomanjkanje povzroča. S svojim delovanjem je Kacip fatimah še posebej uspešna pri ohranjanju zdravih in primerno navlaženih sluznic »tam spodaj«.

KALCIJ

Optimalno navlaženost sluznic dodatno podpre še 200 mg kalcija na kapsulo, kar predstavlja 25 % priporočenega dnevnega vnosa.

FemCARE - UNIKATNA MEŠANICA RASTLINSKIH IZVLEČKOV, KI POMAGA DOSEČI OPTIMALNO NAVLAŽENOST NOŽNICE IN DRUGIH SLUZNIC

Skrivnost FemCARE kapsul je v Omegii®, edinstveni standardizirani formuli, ki vsebuje tako plodove rakitovca kot olje iz semen, telesu pa zagotavlja uravnoteženo razmerje vseh nenasičenih maščobnih kislin: Omega-3-6-7-9. Poleg tega je sestavljena iz številnih antioksidantov (med drugimi betakaroten in vitamin E), vitaminov, mineralov in rastlinskih sterolov.

FemCARE kapsule pomagajo zmanjšati neprijeten občutek suhosti, srbečico, hkrati pa zmanjšajo tudi tveganja za razvoj vnetij. Zaradi bogate vrednosti omega 3 maščobnih kislin, ki so nujne za nastanek novih hormonov, pripomorejo tudi k hormonskemu ravnovesju.

Sestavine

Sestavine:
vsebina kapsule (Omegia®️ v prahu (sok rakitovca, olje rakitovca, škrob), kalcijev karbonat, noni sadež v prahu, izvleček Kacip fatimah (Labisia pumila), sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinskega porekla).

3 kapsule = 1218 mg, 3 kapsule (priporočena dnevna količina) vsebujejo:

 • 500 mg Omegia®️ v prahu
 • 125 mg noni sadeža v prahu
 • 50 mg izvlečka Kapip fatimah (Labisia pumila)
 • 200 mg kalcija (kot kalcijev karbonat): 25 % PDV

KAJ, POLEG ZMANJŠANJA SUHOSTI NOŽNICE, ŠE ZMORE FEMCARE Z IZVLEČKOM RAKITOVCA?

Povrne vlago v koži, jo naredi bolj napeto in gladko

Zagotavljanje vlage koži je ena izmed najbolj pomembnih stvari, ki vodijo do zdrave in lepe kože. Tako kot sluznice ima tudi koža funkcijo zaščite, izločanja ter absorpcije vode in drugih elementov.

Suhost kože je lahko posledica pomanjkanja hranil, predvsem pomanjkanja vnosa vode, nekaterih maščob in vitaminov. Na suhost pa lahko vplivajo tudi okoljski dejavniki, kot sta mraz in vročina, lahko pa je pomanjkanje vlage tudi posledica jemanja zdravil, nekaterih bolezni, visoke ravni stresa ali hormonskih sprememb (nosečnost, jemanje kontracepcije, menopavza).

Poleg krem in gelov, ki kožo negujejo navzven, globlje plasti kože potrebujejo ustrezno hidracijo tudi od znotraj. Poskrbeti moraš za zadosten vnos vode, hkrati pa zaužiti hrano, bogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami (omega 3, 6, 7 in 9), vitamini in antioksidanti.

Zmanjša neprijeten občutek suhosti v očeh

Solze so kompleksna mešanica in vsebujejo tako vodo kot beljakovine, elektrolite, številne zaščitne snovi proti mikrobom in celo rastne faktorje. Na očesni površini izoblikujejo solzni film, sestavljen iz treh slojev, ki skrbi za optimalno vlažnost očesa. Če solzni film prehitro razpada (vzrokov za to je lahko več; od jemanja zdravil do hormonskih sprememb), očesna površina ni več zaščitena. Suhe oči lahko skrbijo, pečejo, pride lahko do vnetij ali celo poškodb očesne površine.

Prva pomoč so pogosto kapljice za oči in skrb za to, da oči niso preobremenjene. A za dolgoročno zmanjšanje suhosti so potrebne tudi spremembe pri prehrani. K zmanjšanju suhosti pripomorejo tudi določena živila. Kot posebej učinkovite so se izkazale omega 3 maščobne kisline, ki zmanjšajo hitrost izhlapevanja solz, poleg njih pa so učinkoviti tudi antioksidanti, ki zmanjšajo osmolarnost solznega filma (mehanizem, ki povzroča suhost oči).

Zmanjša neprijeten občutek v ustih

S suhimi usti se lahko srečaš kadar si pod stresom ali premalo piješ. Lahko pa so tudi stranski učinek jemanja nekaterih zdravil ali hormonskih neravnovesij. Suha usta ne povzročajo le neprijetnega občutka, ampak otežujejo žvečenje in požiranje hrane, vplivajo na spalne navade, posledica pa so lahko tudi težave z zobmi, slabim zadahom in vnetja v zgornjem delu prebavnega trakta.

Slina v ustih je nepogrešljiva, saj vlaži tkiva v ustih, čisti ustno votlino in začenja prebavni proces. Poleg tega deluje protimikrobno, uravnava pH v ustih in zobe oskrbuje z minerali.

Izvleček rakitovca izboljša delovanje ustne sluznice in zmanjša nelagodje, ki ga povzroča suhost v ustih.

Lahko zmanjša srbečico in izpuščaje, ki jih povzroča atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis je nenalezljiva kronična bolezen in je najpogostejša oblika ekcema. Zaznamuje ga predvsem srbeča in vneta koža. Vzrokov za atopijski dermatitis je lahko več, vedno pa k poslabšanju simptomov privede tudi izsušenost kože.

Rakitovec je zaradi visoke vsebnosti omega 3 in omega 7 ter drugih hranilnih snovi zelo učinkovit pri ohranjanju ustrezne vlažnosti kože, hkrati pa pomaga pospešiti celjenje ran in zmanjšati kraste na koži.

Podpira zdravje srca in ožilja

Antioksidanti, ki jih vsebuje izvleček rakitovca, pomagajo zmanjšati dejavnike tveganja za srčne bolezni, pripomorejo k uravnavanju krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi. Poleg tega podpirajo zdravje ožilja.

Podpira zdravje črevesne sluznice

Izvleček rakitovca ima številne pozitivne učinke na zdravje črevesja in črevesne sluznice. Zaradi visoke vsebnosti omega 7 maščobnih kislin pomaga pri obnavljanju črevesne sluznice, s tem pa lahko odpravi tudi zaprtje in druge težave s prebavo.

Ker je vsebuje več kot 190 hranilnih snovi, pomaga povečati raznolikost črevesne mikrobiote. Na ta način podpira optimalno prebavo, krepi imunski sistem in pomaga ohranjati zdravo črevesno sluznico.

ZGODBA NAŠE ZADOVOLJNE STRANKE

Stara sem 50 let in več let sem se borila s suhostjo sluznic. Največ težav mi je povzročala suhost intimnih predelov.

V zadnjem času je to postalo res neprijetno, zato sem začela z iskanjem rešitev. A nič, kar sem preizkusila, mi ni pomagalo. Nekega dne pa se mi je prikazal oglas za FemCare. Ko sem prebrala opis izdelka, se mi je takoj zdelo, da je pravi zame.

Po vseh neuspelih poskusih nisem imela več kaj izgubiti, zato sem se odločila, da ga preizkusim. Naročila sem dve škatlici in že po prvem mesecu začela opažati izboljšave, zato sem z jemanjem nadaljevala.

Zdaj FemCare redno jemljem že nekaj mesecev in lahko rečem, da je moja težava odpravljena. Izboljšala se je splošna navlaženost mojega telesa, kar se tiče suhosti intimnih predelov pa lahko rečem, da je to le še slab spomin.

Aleksandra

Posebna ponudba

1x FemCARE

90 KAPSUL
Zadošča za 1 mesec / 0,76€ na dan
FemCARE pomaga omiliti težave s suho nožnico, očmi, usti in kožo. Naravna mešanica rastlinskih izvlečkov spodbuja optimalno navlaženost sluznic in hkrati podpira hormonsko ravnovesje. Poslovi se od neprijetnega občutka suhosti, srbečice in zmanjšaj tveganja za razvoj vnetij.
22,90€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!
PRIPOROČAMO

2x FemCARE -20% ugodneje

180 KAPSUL
Zadošča za 2 meseca / 0,61€ na dan
FemCARE pomaga omiliti težave s suho nožnico, očmi, usti in kožo. Naravna mešanica rastlinskih izvlečkov spodbuja optimalno navlaženost sluznic in hkrati podpira hormonsko ravnovesje. Poslovi se od neprijetnega občutka suhosti, srbečice in zmanjšaj tveganja za razvoj vnetij.
36,64€
45,80€
Vaš prihranek: 9,16€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Izbiraj med namenskimi paketi, ki so namenjeni specifičnim problemom

PRIPOROČAMO

Paketek za žensko zdravje in dobro počutje -20% ugodneje

FEMCARE (90 KAPSUL) + HERBIOTIC (30 KAPSUL)
Zadošča za 1 mesec / 1,25€ na dan
FemCARE in Her Biotic podpirata zdravje urogenitalnega trakta. S FemCARE kapsulami poskrbiš za optimalno navlaženost nožnice in s tem dobre pogoje za razvoj in preživetje dobrih bakterij. Her Biotic s svojimi 6 izbranimi sevi črevesno in vaginalno floro poseli z dobrimi bakterijami, izvleček brusnice in D-manoza pa poskrbita za preventivo pred vaginalnimi vnetji in vnetji mehurja.
37,44€
46,80€
Vaš prihranek: 9,36€
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Mladostna koža
-20% ugodneje

VEGAN COLLAGEN BOOSTER (60 KAPSUL)
+ FEMCARE (90 KAPSUL) + HERBIOTIC (30 KAPSUL)
Zadošča za 1 mesec / 1,94€ na dan
Skrb za zdravo in sijočo kožo se začne v telesu. Her Biotic mikrobiološke kulture podprejo ravnovesje v črevesju in zmanjšajo vnetja tako v telesu kot na koži. Za ohranjanje vlage poskrbi FemCARE, ki z izvlečkom rakitovca in drugih rastlin pripomore k hormonskemu ravnovesju in pomaga pri ohranjanju optimalne vlage sluznic in kože. Podporo napeti in sijoči koži pa nudi Vegan Collagen Booster, ki z rastlinskimi gradniki spodbuja telo k tvorbi lastnega kolagena.
58,24€
72,80€
Vaš prihranek: 14,56€ / Brezplačna poštnina
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Žensko hormonsko ravnovesje -20% ugodneje

MACA (120 KAPSUL) + HERBIOTIC (30 KAPSUL)
+ FEMCARE (90 KAPSUL)
Zadošča za 1 mesec / 1,75€ na dan
Zdrava črevesna flora ima pomembno vlogo pri metabolizmu hormonov, še posebej ženskega hormona estrogena. Za ravnovesje dobrih in slabih bakterij poskrbi Her Biotic, mešanica mikrobioloških kultur prilagojenih ženskim potrebam. Ravnovesje hormonov spodbuja tudi adaptogena rastlina Maca. V želatinirani obliki je kar 5x močnejša od običajne Mace v prahu. Dodatno podporo ženskim hormonom nudi še FemCARE, ki s svojim antioksidativnim delovanjem in vsebnostjo vseh omega maščobnih kislin (3, 6, 7 in 9) uravnava in spodbuja nastajanje hormonov.
52,56€
65,70€
Vaš prihranek: 13,14€ / Brezplačna poštnina
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Brezskrbna menopavza
-20% ugodneje

MENOWELL (60 KAPSUL) + HERBIOTIC (30 KAPSUL)
+ FEMCARE (90 KAPSUL)
Zadošča za 1 mesec / 1,94€ na dan
Neprijetne simptome menopavze povzroča upad hormona estrogena in s tem porušeno ravnovesje ženskih hormonov. Menowell je naravna zeliščna mešanica, ki pomaga pri vzpostavljanju ponovnega ravnovesja in odpravlja neprijetne simptome. Dodatno podporo ravnovesju hormonov nudi tudi Her Biotic, mikrobiološke kulture, ki skrbijo za zdravo in uravnovešeno črevesno floro, ki ima pomembno vlogo pri metabolizmu hormonov. Za navlažene sluznice in zdravo kožo pa poskrbi FemCARE z izvlečkom rakitovca, ki je bogat z antioksidanti, vitamini in omega maščobnimi kislinami.
58,24€
72,80€
Vaš prihranek: 14,56€ / Brezplačna poštnina
NAROČI ZDAJ
Če z izdelkom ne boste zadovoljni, vam v 30 dneh od dneva nakupa vrnemo denar!

Na spletu sem brala o FemCARE kapsulah in prepričali so me pozitivni učinki, ki jih lahko prinesejo. Odločila sem se, da jih preizkusim. Pomagale so mi pri uravnavanju hormonov, poleg tega pa so povsem naravne.

Priporočam vsem, ki želijo podpreti svoje zdravje.

Adrijana

Skrb za intimno zdravje je zelo pomembno, zato temu posvečam veliko pozornosti. Prve rezultate sem opazila že po nekaj tednih. Ph se je izboljšal, suhost je izginila, s tem pa tudi neprijeten občutek tam spodaj.

Renata

Nikoli prej nisem imela težav s suhostjo »tam spodaj«, zato so me te težave presenetile. Začela sem z jemanjem kapsul in kmalu opazila izboljšanje. Poleg vlažnosti čutim tudi boljši tonus. Znebila sem se neprijetnega občutka in izcedka, saj kapsule vplivajo tudi na ph sluznice. Navdušena sem in upam, da ostane tako!

Mojca

Odkar sem v menopavzi sem imela težave s suhostjo in pomanjkanjem želje po »akciji«. Kapsule mi niso pomagale samo povrniti vlažnost in s tem zmanjšati bolečine in neprijeten občutek, ampak opažam tudi manj vročinskim oblivov. Spremenil se je tudi izcedek, zdaj je manj neprijeten. Vesela sem, da lahko z enimi kapsulami poskrbim za celostno zdravje in dober občutek.

Alja

Slišala sem za rakitovec in njegove pozitivne učinke na vlažnost, zato sem se odločila, da mu dam priložnost tudi jaz. In waw! Vse, kar pravijo, je res. Suhost je pozabljena, vlažnost je odlična. Definitivno bom postala redna uporabnica.

Mija

Nikoli ne pošiljam svojih mnenj, ker me redko kaj tako navduši. Na spletu sem videla omembe, da kapsule pomagajo odpraviti suhost »tam spodaj«. Malo sem raziskala in videla, da ženske res opažajo pozitivne učinke. Po nekaj tednih rezultat ni bil samo več vlažnosti, ampak opažam tudi veliko lepšo kožo, moji nohti pa so končno dovolj zdravi, da ne potrebujem umetnih. Priporočam!

Nikolina

Kapsule sem kupila, ker je menopavza s seboj prinesla tudi težave s suhostjo. Zelo hitro sem opazila izboljšanje, po enem mesecu pa o suhosti ni bilo nobenega znaka več. Počutim se kot da jih imam spet 20! Poleg tega sem opazila, da je moja koža postala lepša in manj suha.

Ana

Na spletu sem videla objavo, da kapsule z izvlečkom rakitovca pomagajo odpraviti suhe oči. Ker sem imela podobne težave, sem jim dala priložnost. Moje oči so definitivno manj suhe, ampak to ni vse, kar sem opazila. Neverjetna vlažnost se je pojavila tudi no ... tam spodaj. Res sem bila presenečena. Sicer nisem imela s tem nikoli težav, ampak to zdaj je pa noro. Kapsule so presegle moja pričakovanja!

Nika

Te kapsule so mi pomagale odpraviti suh občutek v ustih in (na moje presenečenje) tudi spodaj. Brez stranskih učinkov, res sem zadovoljna.

Laura

Stara sem skoraj 40 let in imela sem težave s suhimi usti, suhimi očmi in suhostjo v ženskih predelih. To me je zelo jezilo, saj se mi zdi, da sem premlada za takšne težave. Po dobrih 2 tednih rednega jemanja sem opazila prve pozitivne učinke. Moja usta niso bila več konstantno suha, nisem potrebovala kapljic za oči in neprijeten občutek suhosti je izginil tudi tam spodaj!

Vesna

Redko kdaj zaupam samo pozitivnim ocenam na spletu, ampak tokrat jaz pošiljam svojo. Ta izdelek me je res navdušil. Imela sem veliko težav s suhimi očmi, res je bilo neprijetno. Ne glede na to, kaj počnem, moje oči niso več suhe. Ne potrebujem več kapljic! Prebrala sem tudi, da pomaga pri vlažnosti ženskih predelov v menopavzi. Jaz sem sicer še mlada in nimam teh težav, pa sem kljub temu opazila izboljšanje tudi tam spodaj. Kapsule so mi pomagale odpraviti tudi neprijeten občutek suhosti v nosu in sinusih, zdaj pa teh težav nimam več. Res sem vesela, da sem odkrila te kapsule!

Marija

Navdušenje nad FemCARE kapsulami na družbenih omrežjih

Irena Novak

“Leta in leta sem se borila s suhostjo “tam spodaj”. Mislim, da sem pokupila vse kar obstaja v lekarnah in trgovinah … Itak mi ni nič pomagalo za dalj časa. Resno sem mislila, da je kaj narobe z mano. Potem pa sprobam FemCARE kapsule in waw … dejansko deluje. Priporočam vsaki ženski.”

Katarina Benček

“Kapsule delujejo, še jih bom naročila.”

Mojca Pokraculja

“Zaradi pogostega nošenja leč imam velikokrat suhe oči, ki me pečejo in bolijo. FemCARE kapsule so mi pomagale, da me oči manj bolijo. Prej sem uporabljala kapljice, zdaj pa jih ne rabim več.”

Sara Košir

“Odkar jemljem FemCARE nimam več težav s suhimi očmi.”

Klara Čebelar

“Imam zelo suho kožo, porabim ogromno krem pa še vedno včasih ni boljše. FemCARE sem sicer naročila zaradi drugih težav, ampak opažam, da je suhih predelov na moji koži manj. Super!”

Sonja Brezcilja

“FemCARE je odpravil moje težave s suhostjo in vnetji, ki sem jih zaradi tega dobivala.”

Špela Marela

“Imam dolgo preteklost z vnetji ženskih predelov. Jedla sem antibiotike, uporabljala kreme, vnetja pa so se vedno vračala. Na koncu sem ugotovila, da je težava v suhosti sluznice. Odkar sem začela jesti te kapsule, je suhost izginila in vnetij nimam več. Ne morem verjeti!!!”

Irena Novak

“Te kapsule so zakon!!! Priporočam vsem ženskam, ki imajo težave s pomanjkanjem vlažnosti.”

Sara Ika

“Delam z računalnikom in vsak večer sem trpela bolečine v očeh. Itak so se mi oči čez dan čisto izsušile. Ko sem videla oglas za te kapsule sploh nisem verjela, da pomagajo. Ampak dejansko delujejo! Vzamem jih vsak dan in lažje preživim, tudi kapljic skoraj ne rabim več. Res sem vesela.”

Sara Košir

“Naročila sem jih za mamo, ki je v menopavzi. Odkar jih je, ima manj težav s suhostjo.”

Sara Košir

“FemCARE in MenoWELL je najboljša kombinacija za vsako žensko v menopavzi! To lahko potrdim iz lastnih izkušenj. Nimam oblivov, nimam suhosti tam spodaj, končno se spet počutim normalno.”

Sara Kuhar

“Odlične kapsule! Nisem mogla verjeti, da pomagajo. Pa še enostavne za jemanje.”

Maša Lapuh

“Moje težave s suhostjo “tam dol” so preteklost. Aleluja! Pa veliko lažje je pojesti te kapsule kot ves čas mazat neke kreme. Tudi ceneje je.”

Tina Brezplina

“Sem 100% navdušena. 2 škatlici sem že porabila in še bom naročila.”

DODATNI KORAKI ZA RAVNOVESJE ŽENSKIH HORMONOV IN ODPRAVLJANJE SUHOSTI V NOŽNICI

1.

Na jedilnik vključuj skupine živil, ki podpirajo hormonsko ravnovesje

 • Fitoestrogeni:
  Izbiraj živila, ki so bogata z izoflavoni, eno izmed skupin fitoestrogenov. Pripisujejo jim tudi antioksidativni učinek. Z izoflavoni bogata živila so izdelki iz soje in druge stročnice. Druga skupina fitoestrogenov so lignani, tudi te lahko najdeš v živilih. Na svoj jedilnik zato umesti polnozrnate izdelke, ječmen, ajdo, proso in oreščke.
 • Beljakovine:
  Hormonsko ravnovesje spodbujajo tudi zdrave beljakovine, saj so esencialne aminokisline potrebne za izgradnjo hormonov.
 • Zdrave maščobe:
  Brez maščob ni hormonov. Pazi, da izbereš nenasičene, zdrave maščobe, ki jih najdeš v avokadu, oreščkih, semenih, olivnem olju in ribah (losos je izvrstna izbira).

2.

Poskrbi za ustrezno intimno nego

Pogost vzrok za suho nožnice je neprimerna intimna nega. V želji, da bi kar najbolj poskrbele zase, nožnico pogosto preveč spiramo in uporabljamo preveč agresivna mila. Izbiraj mila, ki so namenjena prav intimnim predelom in imajo ustrezen pH, predvsem pa z nego in izpiranjem ne pretiravaj. Manj je več!

3.

Privošči si kakovosten spanec

Na sproščanje in delovanje hormonov vplivata spanje in cirkadiani ritem in obratno. Kakovosten spanec je pomemben za uravnavanje številnih hormonov, med drugim tudi estrogena in progesterona. Skoraj vsak hormon v telesu se sprosti kot odgovor na tvoj cirkadiani ritem. Dovolj dolg in predvsem dovolj kakovosten spanec tako pomaga pri pravilnem sproščanju in s tem uravnavanju hormonov.

4.

Redna telesna aktivnost je pomembna

Količina gibanja močno vpliva na hormonske odzive telesa. Tako krčenje mišic kot hitrejši srčni utrip in aktivacija živčnega sistema vplivajo na sproščanje hormonov. Poleg tega vadba pomaga zmanjševati raven stresa in stresnega hormona kortizola, kar pa vpliva na sproščanje ostalih hormonov (inzulina, estrogena in drugih).

IZKUŠNJE ZADOVOLJNIH UPORABNIC

V menopavzi sem že približno štiri leta in glavna težava je bila intimna suhost, ki je nisem mogla rešiti. Poskusila sem različne izdelke (hormonske kreme različnih vrst), a sem vedno ostala brez rezultatov. Videla sem spletno stran Eko Škrnicl in se prepričala, da poskusim "FamCare", ki se je glede na opis zdel zelo primeren za mojo težavo. K sreči sem poskusila in po približno mesecu dni jemanja kapsul sem opazila prve izboljšave, po približno 3-4 mesecih pa so moje težave povsem izginile. Priporočam jih vsem ženskam s podobnimi težavami."

Valeria

Že kar nekaj let sem zadovoljna uporabnica Eko Škrnicl prehranskih dopolnil.Vse se je začelo s tem, ko sem iskala rešitev za svoje ponavljajoče se težave z vaginalnimi vnetji. Bila sem izjemno občutljiva. Nisem smela iti na javno stranišče, saj sem vedela, da bom takoj staknila vnetje.Vsak mesec sem bila pri svoji zdravnici in zapravila ogromno denarja za vsa tista zdravila brez recepta. Prav nič pa ni pomagalo.In potem je prišel preobrat v mojem življenju. Najprej sem začela uporabljati Her Biotic in sem čez 2-3 tedne opazila prve spremembe. Bila sem manj občutljiva in lažje sem se spopadala s težavami, če so se pojavile. Ni mi bilo treba takoj hiteti h ginekologu. Vaginalna vnetja so po 3 mesecih rednega jemanja povsem izginila. Edino, kar je ostalo, so bile težave s suhostjo nožnice.Zato sem naročila še paket “Adijo, suha nožnica!”, ki poleg Her Biotic kapsul vsebuje tudi FemCARE. To je bil zadnji korak do tega, da je “tam spodaj” zdaj vse tako kot mora biti.Zelo sem zadovoljna z vašimi izdelki in jim popolnoma zaupam. Sem zdrava ženska in zdaj vsak mesec namenjam denar za to, kar vem, da mi bo pomagalo.

DEJA

Po porodu so se začele težave s suhostjo nožnice in vnetji sečil. Preizkušala sem različne izdelke iz lekarne, a večina je težave ublažila le za krajši čas.

Za prehranska dopolnila od Eko Škrnicla sem naletela na instagramu. K nakupu so me prepričala predvsem mnenja zadovoljnih strank. V drugem mesecu rednega jemanja sem tudi jaz prišla do svojih rezultatov. Poslovila sem se od suhosti in posledično je tudi vnetij občutno manj. Neverjetno je! FemCARE je zame TOP izdelek in res deluje.

SUZANA

Moje ime je Barbara in stara sem 59 let.  Z menopavzo se borim že približno 6 let. V zadnjih treh letih sem poskusila z nadomestno terapijo katera naj bi pripomogla k lašanju simptomov kot so vročinski valove ter težave z suho nožnico. Med terapijo so se težave prenehale ampak takoj po končani terapiji so se vsi simptomi ponovno pojavili. Največje težave mi je predstavljala suha koža celega telesa ter intimnih predelov.

Preizkusil sem veliko izdelkov, a brez rezultatov. Že mesec dni preizkušam Femcare in moram povedati da je moja koža veliko boljše. Na dotik je manj suha. Kar se tiče suhosti intimnih predelov, še nisem dosegla željenih rezultatov, vendar sem prepričana v pozitivne rezultate rednega jemanja le tega. Najlepša hvala Femcare!

BARBARA R.

Stara sem 58 let in sem že 5 let v menopavzi. To življenjsko obdobje mi je prineslo kar nekaj težav, med drugimi tudi suhost oči in predelov “tam spodaj”.
Nosila sem kontaktne leče, ki so mi zelo izsuševale oko. Pogosto sem uporabljala kapljice za hidracijo očesa, a mi je postala njihova uporaba naporna, poleg tega pa na dolgi rok niso rešile mojih težav. Ko sem izvedela za FemCare, sem se odločila, da mu dam priložnost. Razliko sem opazila že po enem tednu.
Razlika je bila v resnici tako očitna, da me je zdravnik na pregledu vprašal, kaj sem naredila, da so moje oči v toliko boljšem stanju.
Izginile so tudi težave s suhostjo intimnih predelov.
Z vašimi prehranskimi dopolnili sem se srečala preko družbenih omrežij in prepričali ste me, ker sem videla, kako naravna in kakovostna so dopolnila.
Kaj naj rečem … z izdelki sem zelo zadovoljna in jih z veseljem priporočam naprej.

Maruša

Stara sem 56 let in se še naslednjih 20 let želim počutiti kot ženska. Kot vsaka ženska sem se spopadala z občasnimi težavami s suhostjo in kasnejšimi težavami z uriniranjem. Rešiti sem jih poskušala z lekarniškimi izdelki in različnimi naravnimi pripravki. Zdravnik mi ni znal pomagati, nikoli mi ni omenil povezave med suhostjo nožnice in težavami z uriniranjem. Pred kratkim sem na internetu našla izdelke Carnium Botanicals. Takoj so pritegnili mojo pozornost in prebrala sem vse o njih.
Naročila sem ženske probiotike Her biotic in FemCARE, ki je obljubljal odpravo suhosti.Izdelke uporabljam le kratkih 15 dni, a se že počutim bolje. “Tam spodaj” je vse bistveno manj suho, za piko na i pa se je izboljšala tudi moja prebava.Priporočam ga vsaki ženski. Jaz sem našla svoja nova najljubša produkta in zagotovo bom ponovila naročilo.

Suzana

“Rada bi izkoristila to priložnost in se vam zahvalila za ta odličen izdelek. Že dolgo me muči pomanjkanje vlažnost “tam spodaj”, na zunanjih predelih sem imela že drobne razpoke.

Ginekologinja mi je dajala samo antibiotike, intimne gele in kreme, od katerih žal nobena ni pomagala. Iz obupa sem poskušala najrazličnejše stvari, dokler nisem slučajno naletela na FemCare. Nisem imela veliko upanja, vendar sem izdelek naročila. Nisem mogla verjeti, vendar sem olajšanje občutila že po enem tednu jemanja. Naredila sem si zalogo, ker v prihodnje enostavno ne želim več prenašati teh bolečin. Končno se lahko spet prosto gibljem in uživam vsak dan “na polno”. Po potrebi bom z veseljem preizkusila tudi druge izdelke blagovne znamke Carnium Botanicals.”

Andreja

Navlažena nožnica te bo nagradila z užitkom in zaščitila pred vnetji. Naroči svoj paketek Femcare.

NAROČAM

Slovenska proizvodnja najboljših
sestavin po najvišjih standardih

Vsi izdelki blagovne znamke Carnium Botanicals, ki jih najdete v spletni trgovini Eko Škrnicl so formulirane znotraj strokovnega oddelka, v sodelovanju z živilskimi tehnologi, prehranskimi svetovalci ter raziskovalci.

Formulacije so ustrezno preverjene in testirane, na nekaterih so celo opravljene klinične študije.

Prehranska dopolnila izdelujemo v družinskem podjetju Biopak, kjer skrbimo za kontrolirano, tehnološko napredno proizvodnjo hrane in prehranskih dodatkov v sterilno čistem okolju.